יום שבת, 3 במרץ 2012

מתכון טורטיה עם בשר - פינוק לצהרי שישי


שישי בצהריים. צריך לאכול משהו ועדיין לא להתפוצץ לפני ארוחת שבת.
מצד אחד שישביע,
לא פחות חשוב - יפתיע
בעיקר בעיקר - את הבטן ירגיע,
אז הלכנו על טורטיה.
(אחרי בנקאות, מכירות ובישול, חריזה טיפשית היא כנראה התחום ההבא שלי... :-))
הכל בא מהראש הפעם, והצליח לא רע בכלל. תהנו!

מה צריך? (2-3 סועדים)

*חבילת טורטיות (כן כן, כאלו שיש בכל סופר, עדיף הגדולות יותר)
*1/2 קילו בשר בקר טחון רמת שומן בינונית (צלעות יתאימו)
*2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
*1 בצל סגול קצוץ דק
*6-7 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש!)
*פפריקה מתוקה גרוסה
*מעט בהרט
*קורט אגוז מוסקט (מילה אדירה "קורט)
*מעט טימין
*כף שמן זית
*מלח
*פלפל

לתוספות: טחינה\סלסה\אבוקדו\כל דבר אחר שנראה לכם שיתאים ובא לכם טוב בבלוטות הטעם...
ההכנה:
מחממים במחבת כף שמן זית ומכניסים פנימה את העגבניות. מטגנים דקה.



מוסיפים את הבצל ומערבבים, ולאחר דקה מוסיפים גם את השום. מערבבים עד לריכוך מוחלט של העגביות.
גם אם נראה לכם שהמחבת "יבשה" ואין מספיק שמן - אין צורך להוסיף, הבשר יעשה את העבודה...



מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו ע"מ למנוע גושים.
ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך.
לאחר 2-3 דקות של טיגון מוסיפים את התבלינים פרט לפפריקה הגרוסה
וממשיכים לערבב כ 5 דקות נוספות. לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה בנדיבות.



ממשיכים לטגן ולערבב עד צמצום כמעט כל הנוזלים במחבת.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
מדליקים תנור על חום מקסימלי (ללא טורבו) ונותנים לו להתחמם.
לוקחים טורטיה מהחבילה ובמחבת נפרדת מחממים אותו למספר שניות לקבלת אלסטיות (אין צורך בשמן)
על גבי הטורטיה החמה מפזרים בשר טחון + תוספת כלשהי שבוחרים.



מגלגלים את הטורטיות (למי שלא מסתדר ניתן לראות הדרכה כאן)
מסדרים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור החם ל 3-4 דקות,
עד שהטורטיות משחימות מעט ומוציאים. התנור גם מהדק את כל העסק וגם נותן טיפה קראנץ' לטורטיה.
פורסים את הטורטיה ל 2 בצורה אלכסונית ומגישים.
בתיאבון!!!




2 comments:

אנונימי אמר/ה...

וואווו זה נראה ממש טעים עכשיו אני רצה להכין את זה!!

אנונימי אמר/ה...

זה טעים חבל על הזמן68